Ce de făcut, dacă fiul plânge fără întrerupere?
"Nu plânge! Doar fetele plâng" – la sigur căci ați spus aceste cuvinte vreodată fiului care plânge? Dar, cred că nu veți nega căci lacrimile sunt o reacție normală când ai fost obijduit. Și atunci, de ce fetelor le este permis, iar băieților nu?
  1. Până la trei ani este inutil să explicăm unui copil cum să-și gestioneze sentimentele. La vârsta de 3-4 ani se începe o etapă importantă în educație - de a explica, de a spune când e cazul să ne manifestăm emoțiile, și când nu. Aceste abilități îl vor ajuta în viitor, de exemplu, în școală, unde profesorul nu are timp să-l calmeze din cauza notei doi sau să-i șteargă lacrimile după o ceartă cu colegii de clasă.
  2. La vârsta de 7 ani va fi deja posibil de a lămuri copilului că lacrimile sunt ceva obișnuit și nu sunt interzise, dar nu ar trebui să devină un instrument de manipulare.
  3. De ce merită să explicați unui copil când poate plânge și când nu? Să presupunemcă sunteți un părinte modern care nu aderă la o diviziune dificilă de gen în creșterea copiilor. Acceptați că copilul plânge, știți cum să găsiți cuvinte de susținere și nu judecați, dar alții pot reacționa diferit, ceea ce va afecta și mai mult copiii. De aceea, vorbind despre limitele manifestării permise a emoțiilor este o etapă importantă în creștere. Este important să se separe conceptele: "poți manifesta emoțiile" și "nu este întotdeauna potrivit să faci acest lucru față de
    persoane străine".
  4. Încercați să înțelegeți sentimentele copilului. Ceea ce nu are sens pentru noi, poate fi o tragedie pentru el. În loc de de a judeca, învățăm să-și înțeleagă propriile emoții. De exemplu, de a se întreba - de ce sunt atât de supărat, ce m-a rănit atât de mult?
  5. Învațăm copilul să compătimească. Copilul trebuie să înțeleagă că uneori atât mama, cât și prietenii sunt răniți, triști și supărați. Formăm abilitățile: de a ajuta pe alții, de a fi grijulii și sensibili.
Lacrimile băiatului nu sunt atât de periculoase, încât faptul că nu știe ce să facă cu aceste emoții. Și noi, maturii, îi putem ajuta să facă față propriilor sentimente.
2 ФЕВРАЛЯ / 2019

Având oricare întrebări ne puteți contacta în mod convenabil:

Telefonul: 078 600 900
Rețele sociale: Facebook | Instagram | Youtube