Cum de ajutat un copil să treacă peste greșeli?
Greșelile se întâmplă cu toată lumea: unele dintre ele nici măcar nu le observăm, iar altele pot avea consecințe. Astfel se întâmplă și cu copiii, dar uneori le lipsește experiența și înțelegerea pentru a trăi chiar și celei mai mici greșeli. Cum să ajutăm un copil, cum să-i explicăm, să-i spunem că greșelile fac parte din viața fiecărei persoane?
  1. Îl sprijinim. Dacă copilul înțelege că poate împărți cu Dvs. greșelile sale, el o va face cu siguranță. Iar, discutarea și lămurirea situației - este deja un pas foarte mare spre acceptarea de sine.
  2. Învățăm copilul să vadă o cale de ieșire din situație. Expresia "o ușă se închide, alta se deschide" sună foarte poetic, dar aceste metafore nu au nici un sens pentru copii. Încercați să-l ajutați "în practică".
  3. După un timp, fiți atenți ce s-a schimbat după eșec. De exemplu, a existat o altă situație care a adus schimbări pozitive în viață. Astfel, copilul va învăța să analizeze ce se întâmplă și, uneori, să prezică viitorul în conformitate cu principiul "a eșuat în cazul dat, însă e posibil ..."
  4. Învățăm copilul să-și pună întrebări: de ce sunt supărat, ce a însemnat pentru mine? Această autoanaliză va ajută să treacă eșecul și să-și înțeleagă sentimentele, pentru a nu se rușina de acestea și pentru a nu le suprima.
28 ianuarie / 2019

Având oricare întrebări ne puteți contacta în mod convenabil:

Telefonul: 078 600 900
Rețele sociale: Facebook | Instagram | Youtube