Cum o mamă poate scăpa de anxietate?
Vigilența este un comportament destul de ușor de înțeles al părintelui. Suntem responsabili pentru siguranța copilului, îi învățăm anumite reguli, educăm careva obiceiurile și abilitățile ca în viitor să fim calmi, atunci când nu suntem aproape de ei. Și atunci de unde provin gândurile tulburătoare? Când o mamă, în loc să permită unui copil să cunoască lumea, îi interzice să facă lucruri presupus periculoase, cum ar fi patinajul sau înotul. Dacă simțiți că ați depășit limita: de la îngrijire la anxietate, veți beneficia de acest material.
Simptome de îngrijire

 1. Părinții încearcă să protejeze copilul de tot ceea ce poate fi periculos (chiar dacă pericolul este minim).
 2. Încearcă tot timpul să fie în apropierea copilului, încurcându-i astfel în dezvoltarea
  independenței.
 3. Îi păzesc de orice obligații de casă, cu scopul de a nu căpăta arsuri, de a nu fi răniți, de a nu se uda.
 4. Nu învață copilul cum să-și rezolve problemele, ci o fac pentru un copil.
 5. Nu au timp personal, își consacră tot timpul liber copilului, nu știu cu ce să se ocupe când copilul pleacă în ospeție sau la plimbare cu prietenii
De unde provine hyper-protecția?

 1. Motivele sunt fiziologice. Relația dintre mamă și copil apare în timpul sarcinii.
 2. Particularitățile caracterului. O femeie este predispusă la sentimente, prea responsabilă, nu poate renunța la situație.
 3. Traumele psihologice proprii: relații rele cu părinții, lipsa de dragoste, boala frecventă a copilului, neîncrederea în sine.
Care este soluția?

 1. Lucrul asupra caracterului și obiceiurilor proprii - nu este o lucrare de o zi. Este bine, dacă înțelegeți că mergeți prea departe, aceasta este calea de rezolvare a problemei. Deci, nu vă grăbiți și încercați să obțineți sprijin.
 2. Slăbiți controlului în lucruri mici. De exemplu, nu aranjați personal ghiozdanul, nu-i reamintiți copilului despre temele de acasă, îi dați însărcinarea de a-și aranja independent patul sau de a-și duce rufele murdare în coș. Veți fi de acord, dacă copilul va uita sau nu va înțelege imediat ce se întâmplă, nimeni nu va suferi? Încercați să uitați de control în cazul în care nu amenință siguranța copilului.
 3. Găsiți-vă un hobby. În primii ani de viață a copilului, o mamă poate uita complet de sine, pierzând legătura cu prietenele sale, lăsând cărțile și ocupațiile preferate, ignorând timpul liber. Poate e timpul să returnați toate acestea? Poate că nu toate odată, dar să simțiți plăcerea faptului că copilul a crescut și puteți să Vă acordați timp pentru Voi înșivă.
Nu vă grăbiți la extreme, dați-vă ocazia de a vă restructura și apoi totul va reuși!
15 ianuarie / 2019

Având oricare întrebări ne puteți contacta în mod convenabil:

Telefonul: 078 600 900
Rețele sociale: Facebook | Instagram | Youtube