Învățăm copilul să stabilească obiective
Copiii încă nu au o înțelegere clară a motivului, de exemplu, pentru ce este necesar să învețe și să obțină careva succese. Totul vine de la părinți, dar nu întotdeauna aceste procese sunt de înțeles pentru copilul însuși. Să vedem cum să învățăm un copil să stabilească obiective.
Pașii necesari:


  1. Pentru început, merită de explicat de ce avem nevoie de obiective. Este mai bine să aduceți exemple din viața proprie. De exemplu, ați stabilit să citiți 100 de pagini pe zi, pentru Dvs. este important - comunicați mult cu oamenii, lucrul este asociat de corespondență, aveți un interes în literatură. Ați respectat obiectivul și ați observat că au apărut subiecte noi pentru conversație, statutul Dvs. a crescut în ochii colegilor Dvs., ați început să scrieți mai bine. Și ce scopuri poate avea un copil? Ce este important pentru el, ce-l poate inspira?
  2. Mai întâi dorința, apoi acțiunea. Este puțin probabil de a educa abilitatea de a stabili obiective, dacă copilul nu dorește acest lucru.
  3. Copiii au tendință spre maximalism. Pentru ca mai târziu să nu apară dezamăgiri în abilitățile proprii, încercați să susțineți spiritul copilului, să-i insuflați încrederea că el va face față.
  4. Nu vă fie teamă să renunțați la acele obiective, care și-au pierdut relevanța. Da, este important să îi învățăm pe copil să avanseze, dar uneori acest proces devine toxic, scopul este deprimant, motivația cade.
  5. Concretizați lucrurile. În loc de "voi deveni mai bun" – "voi învăța ...", în loc de "voi practica sportul" – "îmi voi încerca puterea în alergare/înot/salt lung".
21 ianuarie / 2019

Având oricare întrebări ne puteți contacta în mod convenabil:

Telefonul: 078 600 900
Rețele sociale: Facebook | Instagram | Youtube